Skip to main content
Nuuksiossa Tapahtuu

Talviterveisiä Nuuksiosta

By 12.2.20249 maaliskuun, 2024No Comments
lumikenkäily

Moi kaikille,

Toivottavasti teilläkin on ollut hyvä talvi!

Olen viettänyt lukemattomia vuosia Nuuksion upeissa maisemissa, ja jokainen vuodenaika tuo mukanaan oman taikansa. Mutta talvi, se on jotain aivan erityistä. Nyt, kun lumi peittää maan ja järvi jäätyy, Nuuksio kutsuu erilaiseen seikkailuun kylmän kauneuden keskelle. Nyt on pakkasta riittänyt ja on ollut ihan kunnon talvi. Joulunaikaan meillä kävi ryhmiä nauttimassa maalaismaisemasta ja lapset saivat tavata itse Joulupukin! Olemme nauttineet syksyn sienisadosta ja tehty kaikenlaista herkkua vieraillemme.

Vaikka on tosiaan ollut ihan reippaasti pakkasta, niin luonto se ei kuitenkaan nuku. Joka päivä on tullut nähtyä erilaisten villieläinten jälkiä pihapiirissä ja toki itse eläimiäkin.

Torpassa on pidetty lämminhenkisiä tapahtumia, takka loimuaa ja kynttilät valaisee tätä aitoa maatilan vanhaa rakennusta. Takassa on loimutettu kalaa, lämmitetty keittoa ja keitelty nokipannukahveja.

Olemme olleeet myös kiireisiä Swing Hillin kahvila/ravintolan kanssa. Todella hyvä kausi ollut sielläkin. Tänäkin viikonloppuna meillä on todella iso ryhmä tulossa sinne järjestämään yritystapahtuman. Katsotaan jos ehdin ottamaan muutaman kuvan siitä ja jakamaan teille.

Savusauna ja Avantouinti – Talven Kruunu

Talvi Nuuksiossa ei ole täydellinen ilman perinteistä savusaunaa ja rohkeaa pulahdusta avantoon. Tämä ”tosi” suomalainen rituaali ei ainoastaan lämmitä kehoa, vaan myös puhdistaa mielen. Savusaunan lempeät löylyt ja järven viileä syleily ovat kokemus, joka jättää pysyvän jäljen – se on kuin uusi alku. Paljukin on ollut kuumana ja muutenkin ollut tosi kiva talvi. Parempi näin, että lumi ja pakkanen tulee aikaisin, niin ei pimeä syksy loppuu vähän aikaisemmin. Savusauna Espoossa on aika harvinaista herkkua. Saat auton kätevästi parkkiin yleiselle parkkipaikalle tuohon Kattilan bussipysäkin viereen. Ja julkisilla luonnollisesti pääset siihen pysäkille – eli tänne tuleminen on helppoa.

Varaa Nyt Kevään ja Kesän Tapahtumat

Vaikka talvi onkin ihanaa aikaa, on nyt myös täydellinen hetki alkaa suunnitella kevään ja kesän tapahtumia. Olipa mielessäsi sitten virkistyspäivä yrityksellesi, unohtumaton hääjuhla luonnon helmassa tai mikä tahansa muu erityinen tilaisuus, Nuuksio tarjoaa upeat puitteet. Kevään ensimmäiset kukat ja kesän lämpimät päivät luovat taianomaisen ympäristön kaikenlaisille kokoontumisille. Muista meidän villiyrttikoulu, joka sopii hyvin virkistyspäivän ohjelmaksi tuohon keväälle ja alkukesään.

Kuten joka vuosi, kalenteri täyttyy, joten ota reippaasti yhteyttä!

Talven Lumo ja Kevään Lupaus

Talvi Nuuksiossa on kuin satukirjan sivuilta. Lumiset polut ja eläinten jäljet lumessa kertovat tarinoita, joita luonto itse kirjoittaa. Kävellessäni näissä maisemissa tunnen syvää kiitollisuutta ja rauhaa. Ja kun kevät alkaa hiljalleen herättää maan uuteen eloon, alkaa upea kasvun aika luonnossa. Tekisi mieli melkein runoilla, mutta annetaan olla…

Tulkaahan kokemaan Nuuksion talven ihmeet. Nyt on erinomainen aika katsella esimerkiksi tähtitaivasta. Kirkkaalla säällä näkymä on uskomaton. Upea päätös talviselle tapahtumalle on rauhoittua täällä metsän keskellä ja suuntaa katseet taivaalle.

Tervetuloa suunnittelemaan kevään sekä kesän tapahtumat kanssamme. Luodaan yhdessä kokemuksia jotka vieraasi muistavat.

Nähdään pian meidän lumisissa maisemissa, Pekka

#savusauna #virkistyspäivä #kokoustilaespoo

Leave a Reply