Skip to main content
 

Savusauna ja palju Nuuksion kansallispuistossa

 
 

Rantasaunat, savusauna, palju Nuuksion kansallispuistossa!

 
 
 
 
 

Savusauna, sähkösauna ja palju Nuuksion kansallispuistossa

SAUNAT NUUKSION KANSALLISPUISTOSSA

Pulahda Nuuksion puhtaisiin vesiin ja nauti suomalaisen saunan pehmeästä lämmöstä!

Rantasaunat Nuuksiossa. Kattilan rantasaunat: perinteinen savusauna, 2 sähkösaunaa ja palju.

Valklammen huvila: perinteinen puulämmitteinen rantasauna.

Soveltuu myös suuremmille ryhmille. Varattavissa yksityistilaisuuksiin.

Suomalainen saunakulttuuri…

on syvään juurtunut osa Suomen kansallista identiteettiä, joka yhdistää ihmisiä sukupolvesta toiseen. Se on enemmän kuin pelkkä tapa puhdistautua; se on rituaali, joka edistää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja yhteyttä luontoon. Sauna on paikka, jossa mieli lepää ja arjen huolista voi hetkeksi päästää irti. Saunomisen perinne ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja se on säilyttänyt paikkansa suomalaisten sydämissä moderninakin aikana. Jokaiselle suomalaiselle sauna merkitsee jotakin henkilökohtaista, mutta yleisesti se on ylpeyden ja rauhoittumisen lähde.

Perinteinen vuokrasauna Espoossa

Turistille suomalainen saunakokemus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa syvälle paikalliseen kulttuuriin ja elää hetki suomalaisten tavoin. Erityisen elämyksellisen saunakokemuksen tarjoaa perinteinen savusauna Nuuksiossa, joka on harvinaisempi ja historiallinen sauna kokemus. Savusaunassa ei ole savupiippua, vaan savu täyttää saunan sisätilan lämmityksen aikana ja poistuu ennen löylyihin menoa pienistä raoista tai ovesta. Tämä antaa saunalle ominaisen pehmeän lämmön ja syvän, rentouttavan aromin palaneesta puusta. Lämmitysprosessi on hidas, usein kestäen useita tunteja, mutta lopputulos on vertaansa vailla oleva saunaelämys. Opastamme kaikille turvallisen savusaunakokemuksen.

Rentoudu Savusaunassa Espoossa

Kuvittele itsesi hiljaiseen savusaunaan, järven rannalle, missä ainoa ääni on hiljainen tuuli ja aaltojen liplatus rannalla. Saunan pehmeä lämpö hyväilee ihoasi, ja savun tuoksu täyttää ilman, tuoden mieleen kuvia menneiden aikojen Suomesta. Tämä on paikka, jossa voi todella kokea yhteyden luontoon ja suomalaiseen perinteeseen. Savusaunan lempeässä lämmössä mieli rauhoittuu ja keho rentoutuu täydellisesti. Voit vuokrata savusaunan käyttöösi vaikka et järjestäisi sen isompaa tilaisuutta tiloissamme.

Avantouintia Nuuksiossa

Saunasta poistuttaessa perinteinen tapa on pulahtaa viereiseen järveen, riippumatta vuodenajasta. Kesällä järven virkistävä vesi viilentää ihoa ihanasti saunan jälkeen, kun taas talvella avanto tarjoaa rohkeille mahdollisuuden kokea äärimmäistä virkistystä ja elinvoimaisuutta. Tämä kontrasti kuumien löylyjen ja viileän veden välillä ei ainoastaan elvytä kehoa vaan myös vahvistaa mieltä, jättäen jälkeensä syvän tunteen elossa olemisesta. Meillä on Rantasauna ja avanto Nuuksiossa. 

Saunan jälkeen on tapana nauttia yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja juomaa – usein virvokkeita tai perinteiset saunaoluet – saunan lämpimässä jälkitunnelmassa. Tämä hetki on yhtä tärkeä osa saunakokemusta, sillä se kokoaa yhteen ihmisiä jakamaan kokemuksiaan ja nauttimaan toistensa seurasta rauhallisessa ympäristössä. Saunojemme yhteydessä on rantamökki, jonka salissa on takka ka pitkä pöytä. Tilassa on myös pieni keittiösyvennys. Takkatuli luo tunnelmaa ja voitte rentoutua omassa rauhassa.

Sauna ja illallinen metsäravintolassa Espoossa

Suomalaisen saunakulttuurin erityinen helmi on perinteinen savusauna järven rannalla. Se ei ainoastaan tarjoa turisteille  rentoutumista ja elpymistä, myös paikalliset käyvät nauttimassa löylyistämme säännöllisesti. Nuuksion rauhassa, järven rannalla, savusauna tarjoaa syvällisen yhteyden suomalaiseen luontoon, perinteisiin ja elämäntapaan. Se on nautinto, joka jää elämään muistoihin pitkäksi aikaa. Kokemus tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman siihen, mikä tekee Suomesta ja sen saunakulttuurista niin erityisen. Yhdistä saunominen laadukkaaseen kulinaristiseen seikkailuun tai perinteiseen pieneen purtavaan, kuten kiukaalla tehdyt olutmakkarat.