Skip to main content

AKTIVITEETIT NUUKSIOSSA

Ohjattu melonta sekä kanootti vuokraus, sieniretki, savusauna ja palju, lähiruoka hirsikodassa ja jopa majoitus. Nauti luonnosta ja ohjelmapalveluista Nuuksiossa!

Yli 15 vuoden kokemuksella tunnemme Nuuksion salaisuudet. Nuuksiossa on upean luonnon lisäksi paljon tarinoita, historiaa ja koettavaa. Ohjelmapalvelumme vievät Nuuksion näköalapaikoille, patikoille ja vaelluksille, lumikenkäilemään, erilaisille retkille, melomaan, ryhmähengen kohotukseen…

Villiyrtit, sienestykset ja marjastus, nuotioruokailut sekä eräkokkikoulut ovat erikoisalaamme Nuuksion kansallispuistossa.

 

Voit yhdistää ohjelmapalveluihin kaikki tarvitsemasi muut palvelut

Palveluihimme kuuluvat kokoukset ja juhlat tiloineen ja palveluineen, majoitus, vuokrahuvila, ruokailut, catering, rantasaunat, savusauna ja palju.

 

Rantasauna ja oma laituri

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Savusauna, sähkösauna ja palju Nuuksion kansallispuistossa

 
 
 

Sieniretket ja muut aktiviteetit Nuuksion kansallispuistossa!

 
 

Lumikenkäily Nuuksion kansallispuistossa!

 
1
1

Selaa kuvia

Tekemistä Nuuksiossa

Nuuksion kansallispuisto, Suomen eteläosassa sijaitseva luonnon helmi, tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia rauhoittumiseen, seikkailuun ja luontoyhteyden syventämiseen. Sen monipuolinen luonto, kirkkaat järvet ja vehreät metsät kutsuvat vierailijoita kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja, jotka ovat yhtä aikaa rentouttavia ja virkistäviä. Tässä muutamia ehdotuksia virkistyspäivän viettoon Nuuksion kansallispuistossa, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Lumikenkäily talven ihmemaassa

Talvella Nuuksion lumipeitteiset maisemat tarjoavat täydellisen ympäristön lumikenkäilyyn. Lumikenkäily on helppo ja hauska tapa tutustua talviseen luontoon, ja se sopii kaikille peruskunnon omaaville. Se ei vaadi aikaisempaa kokemusta, ja lumikengät voi vuokrata paikan päältä. Opastetulla retkellä saatat nähdä jälkiä metsän eläimistä ja nauttia hiljaisuudesta, jonka vain lumi voi tarjota.

Metsäretki Nuuksiossa – Rauhoittumista luonnossa

Metsäretki Nuuksion sydämessä on täydellinen tapa irrottautua arjen kiireistä ja löytää yhteys luontoon. Kävely metsäpoluilla, syvien metsien ja kirkkaiden järvien äärellä, tarjoaa mahdollisuuden hengittää puhdasta ilmaa, kuunnella lintujen laulua ja rentoutua täysin. Metsäretki on myös mainio tilaisuus oppia lisää paikallisesta kasvistosta ja eläimistöstä.

Sieniretki Espoossa – Metsän aarteiden löytäminen

Syksy tuo mukanaan sienestyksen ilot. Nuuksio on kuin tehty sieniretkille, tarjoten runsaan valikoiman erilaisia sieniä – suppilovahveroista kantarelleihin. Opastetulla sieniretkellä opit erottamaan syötävät sienet myrkyllisistä ja saat vinkkejä sienestämiseen. Sieniretki on erinomainen tapa yhdistää luonnossa liikkuminen, oppiminen ja mahdollisuus nauttia myöhemmin kotona keräämistäsi herkuista.

Kanoottiretki luonnonpuistossa – Seikkailu vesillä

Nuuksion järvet tarjoavat ihanteelliset puitteet kanoottiretkelle. Melominen kristallinkirkkailla vesillä, ympäröivän luonnon kauneuden ihailu ja hiljaisuuden kokeminen vesiltä käsin on unohtumaton kokemus. Kanoottiretki voi olla rauhallinen päiväretki tai osa pidempää seikkailua, johon sisältyy yöpyminen luonnossa. Se on täydellinen tapa kokea Nuuksion kansallispuiston vesistöjen rauha ja kauneus.

Kotimainen villiyrttikoulu – Makujen maailma luonnosta

Kevät ja alkukesä ovat ihanteellista aikaa tutustua Nuuksion villiyrtteihin. Villiyrttikoulussa opit tunnistamaan syötäviä kasveja ja yrttejä, joita voit kerätä suoraan luonnosta. Koulutus antaa sinulle tietoa yrttien keräämisestä, säilömisestä ja käytöstä ruoanlaitossa. Villiyrttiretki tarjoaa paitsi tietoa myös uusia makuelämyksiä ja inspiroi kokeilemaan luonnon tarjoamia aineksia keittiössä.

Virkistyspäivän ideoita

Nämä aktiviteetit Nuuksion kansallispuistossa tarjoavat mahdollisuuden kokea luontoa uudella tavalla, oppia ympäristöstämme ja viettää aikaa kollegoiden, ystävien tai perheen kanssa. Jokainen retki, olipa se sitten lumikenkäilyn, metsäretken, sienestyksen, melonnan tai villiyrttien parissa, avaa oven uusiin seikkailuihin ja muistoihin luonnon keskellä. Virkistyspäivään tai tyhypäivään saamme järjestettyä kaikille sopivaa ohjelmaa, kysy lisää!