Skip to main content

TYHY-päivä, eli Työhyvinvointi-päivä

TYHY-päivä tarkoittaa työhyvinvointipäivää, joka on suunniteltu edistämään työntekijöiden hyvinvointia, työssä viihtymistä ja tiimihenkeä. Tavoitteena on tarjota henkilöstölle virkistävää ja rentouttavaa toimintaa työn ulkopuolella, mikä voi auttaa vähentämään työstressiä, parantamaan työyhteisön ilmapiiriä ja lisäämään työntekijöiden motivaatiota. TYHY-päivät ovat yhä suositumpia organisaatioissa, jotka ymmärtävät työhyvinvoinnin merkityksen henkilöstön tuottavuudelle ja yrityksen menestykselle.

TYHY-päivän ohjelma

Ohjelma voi sisältää monenlaista toimintaa riippuen organisaation tarpeista, henkilöstön toiveista ja budjetista. Aktiviteetit voivat olla fyysisiä, kuten liikuntaa, ulkoilua tai tiimipelejä, tai enemmän henkiseen hyvinvointiin keskittyviä, kuten mindfulness-harjoituksia, työpajoja tai luentoja työhyvinvointiin liittyvistä aiheista. Myös luovat ja taiteelliset aktiviteetit, kuten maalaus tai keramiikkatyöpajat, ovat suosittuja. Tärkeää on, että toiminta tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen työtehtävistä, tutustua kollegoihin uudessa ympäristössä ja kokea yhdessä uusia asioita.

Monet yritykset ja organisaatiot käyttävät ulkopuolisia palveluntarjoajia TYHY-päivien suunnitteluun ja toteutukseen, jotta voidaan taata ammattimaisesti järjestetty ja mieleenpainuva kokemus henkilöstölle. On tärkeää, että TYHY-päivän suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön moninaisuus ja erilaiset kiinnostuksen kohteet, jotta päivästä tulee kaikille osallistujille merkityksellinen ja nautinnollinen.

TYHY-päivän vaikutukset

Vaikutukset voivat näkyä pitkään tapahtuman jälkeenkin, sillä se usein parantaa työyhteisön ilmapiiriä, vahvistaa työntekijöiden välistä luottamusta ja yhteistyötä sekä edistää avointa kommunikaatiota. Lisäksi se voi auttaa henkilöstöä tuntemaan, että heidän hyvinvointiaan arvostetaan, mikä puolestaan voi lisätä työtyytyväisyyttä ja sitoutumista yritykseen.

TYHYPÄIVÄ NUUKSIOSSA

Green Window avaa ovensa organisaatioille ja tiimeille, jotka etsivät ainutlaatuista ja elämyksellistä tapaa viettää TYHY-päivää luonnon helmassa, Espoon Nuuksiossa. Tämä ainutlaatuinen ympäristö tarjoaa täydellisen kehyksen päivälle, joka ei ainoastaan virkistä ja rentouta, vaan myös inspiroi ja lujittaa tiimin sisäistä yhteenkuuluvuutta luonnon rauhassa. Lyhyt matka mistä tahansa pääkaupunkiseudulta, sekä julkisilla kulkuneuvoille pääseminen tekevät Nuuksion Kattilasta täydellisen paikan järjestää tyhypäivä.

Green Window’n tarjoama TYHY-päivä on räätälöity kokemus, joka suunnitellaan huolellisesti vastaamaan juuri teidän organisaationne tarpeita ja toiveita. Voimme tarjota laajan valikoiman aktiviteetteja, jotka hyödyntävät Nuuksion kansallispuiston ainutlaatuista luontoa ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua sen monimuotoisuuteen. Olipa kyseessä sitten rauhallinen metsäretki, jossa keskitytään läsnäoloon ja mindfulnessiin, villiyrttikävely, jossa opitaan tunnistamaan ja hyödyntämään luonnon tarjoamia aineksia, tai lempeä lumikenkäily talvisessa maisemassa, jokainen aktiviteetti on suunniteltu edistämään hyvinvointia ja tiimihenkeä. Suunnitellaan yhdessä – saamme kaiken kokoiset budjetit onnistumaan!

Lisäksi Green Window’n ammattitaitoinen yhteistyöverkosto voi järjestää työpajoja ja luentoja, jotka keskittyvät työhyvinvoinnin eri aspekteihin, kuten stressinhallintaan, ergonomiaan tai tiimin dynamiikkaan. Nämä sessiot tarjoavat arvokkaita työkaluja ja tietoa, jotka auttavat henkilöstöä parantamaan omaa ja tiiminsä hyvinvointia myös TYHY-päivän jälkeen.

Green Window ymmärtää, että fyysinen ympäristö on tärkeä osa TYHYpäivän kokemusta. Siksi tarjoamme erilaisia tiloja, jotka sopivat sekä rentoutumiseen että virikkeellisiin toimintoihin. Käytössänne voi olla esimerkiksi kodikas kota tai perinteinen maatilan torppa, jossa voitte pitää taukoja aktiviteettien lomassa, nauttia luonnon rauhasta ja nauttia herkullisista, lähituotetuista ruokailuista.

Räätälöimällä TYHY päivän Green Window’n kanssa Nuuksiossa, organisaationne voi nauttia päivästä, joka ei ainoastaan tarjoa taukoa arjen rutiineista, vaan myös vahvistaa tiimin jäsenten välistä yhteyttä ja parantaa yhteistyötä. Luonnon rauha, monipuoliset aktiviteetit ja yhteinen aika luovat pohjan merkityksellisille keskusteluille ja yhteiselle kasvulle. Kutsu tiimisi kokemaan TYHY-päivä, joka ylittää odotukset ja jättää pysyvän vaikutuksen jokaiseen osallistujaan. Lue lisää meidän kokous ja tiimipäivistä täältä.

TYHY-päivä Helsingissä

Jos olet suunnittelemassa tyhypäivää Helsingissä, niin mieti olisiko sittenkin lyhyt matka luontoon teille se oikea juttu. Luonnossa löydämme monelle sopivaa aktiviteettia ja saatte varmasti kaikille onnistuneen päivän. Tämä on erinomainen vaihtoehto jollekin hieman ”extremelle” tekemiselle, joka ei välttämättä palvele kaikkien osallistujien tarpeita ja odotuksia. Lyhyt etäisyys Helsingistä tekee Kattilasta suositun paikan tyhy päivien järjestämiseen.

Mitä TYHY tarkoittaa?

TYHY-toiminta on työhyvinvointia edistävä toiminta. TyHy päivä on sille omistettu päivä jossa jätetään arkiset työasiat sivuun ja keskitytään ihmisiin.

Mitä eroa on tyky ja TYHY toiminnalla?

Tyhy-toiminta, eli työhyvinvointia tukeva toiminta eroaa tyky-toiminnasta siten, että sitä ei ole kirjattu lakiin ja on täten työnantajalle vapaaehtoista. Tyhy-toiminta on siis enemmän virkistystoimintaa, jota voidaan järjestää sekä työajalla että vapaa-ajalla.

Kenelle TYHY kuuluu?

Työhyvinvoinnin edistäminen kuuluu sekä työnantajalle että työntekijöille. Työnantajan on huolehdittava työympäristön turvallisuudesta, hyvästä johtamisesta ja työntekijöiden yhdenvertaisesta kohtelusta. Työntekijällä on kuitenkin suuri vastuu oman työkykynsä ja ammatillisen osaamisensa ylläpitämisestä.

Kenen vastuulla on työhyvinvointi?

Työhyvinvoinnin edistäminen kuuluu sekä työnantajalle että työntekijöille. Työnantajan on huolehdittava työympäristön turvallisuudesta, hyvästä johtamisesta ja työntekijöiden yhdenvertaisesta kohtelusta. Työntekijällä on kuitenkin suuri vastuu oman työkykynsä ja ammatillisen osaamisensa ylläpitämisestä.